I Cirkus Jul er der plads til alle

Har dit barn særlige behov eller brug for hjælp, når I skal i Cirkus Jul? Herunder kan I læse om nogle af de tiltag, vi har lavet for at imødekomme så mange behov som muligt hos vores gæster.
Tegnsprogstolke

Der vil være tegnsprogstolke tilstede ved forestillingerne d. 26. november i Ballerup og d. 17. december i Aarhus – begge dage kl. 11.00. Har du brug for at sidde i nærheden af tegnsprogstolken skal du bestille billet gennem Billetten på cirkusjul@billetten.dk eller på tlf. 70 20 20 96.

Handicapforhold

Har I brug for kørestolspladser eller ledsagerbillet, så kontakt Billetten på cirkusjul@billetten.dk eller tlf. 70202096. Såfremt I har et gyldigt ledsagerkort, har I lov til at få en gratis ledsagerbillet. Denne vil blive tjekket i indgangen på selve dagen.

Der er handicaptoiletter tilgængeligt op Cirkuspladsen.

Hvis I på anden måde er udfordret grundet et handicap, vil vi naturligvis gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe jer til den bedst mulige oplevelse i Cirkus Jul. I så fald kan I også ringe til Muskelsvindfonden på tlf. 89 48 22 22.

Forberedelse til jeres cirkustur

Har dit barn brug for at forberede sig på en tur i Cirkus Jul, så sig endelig til. Det er muligt at få en rundvisning i teltet inden forestillingen og tale tingene igennem med nogle af de ansatte eller frivillige.

Derudover kan det være en god idé at have et høreværn med til forestillingen, da der kan forekomme høje lyde.

Det vil desuden altid være muligt at tage en lille pause under forestillingen og nyde nogle af aktiviteterne på forpladsen, hvis der er behov for det.

Kontakt os

Har du spørgsmål til cirkuspladsen, forestillingen eller andre forhold skal du endelig skrive til os på cirkusjul@muskelsvindfonden.dk eller ringe til Muskelsvindfonden på tlf. 89 48 22 22. Så gør vi vores bedste for at hjælpe jer.

Læs historien på forhånd

Vil det hjælpe jer at kende historien, før I skal ind og se forestillingen? Så læs med her.

 

Dette er fortællingen om Cirkus Jul 2022. Her afsløres slutningen, så hvis du ikke har set forestillingen endnu og ikke vil kende slutningen, så vent med at læse til efter forestillingen.

 

CIRKUS JUL OG DINODRENGEN

 

Bjørn-Hennings mor og far vil gerne have, at Bjørn-Henning er en helt almindelig dreng. Men det er han ikke. Han er Dinodrengen Bjørn-Henning. Og Dinodrenge er ikke almindelige.
”Jeg går hjemmefra. Og så finder jeg en sød familie, der gider fejre jul med en dinosaur,” siger Dinodrengen. Men det er hårdt at gå hjemmefra, og man kan jo godt komme til at savne sine forældre. Så Dinodrengen er lidt ked af det.

Dinodrengen møder klovnen Harry Zorg, der har et lille og ret trist cirkus. Publikum i Harrys cirkus græder, når de ser hans forestilling – og det er jo ikke meningen. Harry og Dinodrengen beslutter at følges, for de er begge kede af det og har brug for hjælp.

Dinodrengen tager Harry med til Brønshøj for at møde Buster Oregon Mortensen. Buster giver nemlig aldrig op, og han får altid Dinodrengen til at grine. Det vil Harry og Dinodrengen gerne lære noget af. ”Hokus Pokus, flødeboller med kokos, når jeg tæller til 10, skal I se magi,” griner Buster, mens han fortæller, at det er vigtigt, at Harry og Dinodrengen tror på sig selv, for så kan de trylle ligesom ham. Men det kan være svært at tro på sig selv, og Harry og Dinodrengen må have mere hjælp.

Derfor rejser de ud for at finde Snøvsen og noget selvtillid. ”Jeg kan alting. Jeg kan f.eks. jonglere med 3 bolde,” siger Snøvsen, selv om han ingen arme har. Harry og Dinodrengen prøver virkelig at være fulde af selvtillid – ligesom den lille Snøvs. Men da næsehornet Otto pludselig stormer ind og løber rundt, er det svært at være selvsikker. De prøver at råbe ” STOOOOP” ligesom Snøvsen – men det virker ikke rigtigt. Så de må have mere hjælp.

Men inden Harry og Dinodrengen rejser videre, trænger de til en lille lur. Dinodrengen drømmer en underlig og lidt uhyggelig drøm om Tante Andante, som hans far har fortalt ham om. Hans far har sagt, at man ikke må blive som hende. For hun er både skør og mærkelig! Selv om Dinodrengen egentligt synes, at hun lød sej, fordi hun kunne spille på trompet.

Dinodrengen vågner med et sæt. Harry og han må videre. For måske skal de blive bedre til at forestille sig ting, for eksempel at de er modige som superhelte. Dinodrengen vil finde den lille pige med svovlstikkerne. Hun er nemlig god til at forestille sig ting. Den lille pige med svovlstikkerne hjælper Harry med at forestille sig, at hans cirkus igen bliver magisk og sjovt. Harry og Dinodrengen bliver så glade, at de beslutter at lave et fantastisk cirkusshow.
”Det skal handle om den sjove jul og ikke de voksnes dumme stress jul,” siger Dinodrengen – og selvfølgelig også om dinosaurer.

Dinodrengens forældre kommer og ser cirkusforestillingen. De vil faktisk slet ikke have, at Dinodrengen skal være en almindelig dreng. ”Jamen sødeste Bjørn Henning dog. Jeg er helt ulykkelig over, hvis du tror, du skal lave dig om,” siger far. Det bedste er nemlig at være sig selv. Og derfor bliver det den bedste juleaften for mor, far og Dinodrengen Bjørn-Henning.